Paris er ikke bare vidunderlig at besøge for de smukke bygninger, den gode mad, den fænomenale shopping og les trés chic Parisiennes.

Også for kreative sjæle er der virkelig godter at hente i Paris.

Både på shopping- og inspirationssiden.

Giv dig selv bare 2 dage i Paris – og byernes by vil kaste inspiration, lækkerier og fantastisk shopping efter dig. Programmet her er perfekt til 2 dage – og levner også tid til at gå rundt og suge til sig, besøge et par seværdigheder, kigge på parisere, og nyde byens overdådighed og skønhed.

Det er ikke tilfældigt at Paris har noget særligt at byde kreative sjæle.

Hvor kreative hobbyer og håndarbejde i mange år har lidt under en manglende interesse i mange andre lande, har Frankrig en stor og stolt tradition for håndarbejde og kunsthåndværk, som på ingen måde er ’mormor-agtig’ på den uddaterede måde.

Der sy’s, kreeres og skabes på livet løs, overalt i Frankrig. I alle aldre og alle samfundslag. Det afspejler sig naturligvis på indkøbs- og inspirationsmulighederne, som er aldeles overdådige.

TIP: Hvis du virkelig vil have et boost på inspirationssiden, så planlæg dit besøg så du har mulighed for at besøge krea-messen ’Creations & savoir-faire’. Et sandt overflødighedshorn af en kreativ messe, som med garanti vil fylde dig med lige dele begejstring, inspiration og skaberlyst. Tjek messedage, program og workshops på www.creations-savoir-faire.com

Find et skønt hotel i et mindre turistet område, så du kan nyde det Parisiske morgenliv. Indtag en stående morgenmad på en af de utallige caféer og patisserier, og nyd en espresso og en smørbagt croissant i selskab med parisere på vej til arbejde.

TIP: indtag morgenmaden ved baren som de ægte parisere. Jo længere du rykker væk fra baren, jo dyrere bliver dit måltid, og er altså dyrest ved et af bordene på fortovet.

Gå en omvej til metroen og nyd omgivelserne, de smukke butiksfacader og bygninger. Med lidt held (eller planlægning, spørg evt. på hotellet) kommer du forbi et lokalt marked hvor handlende med brocante, delikatesser, frugter og fisk, kappes om din gunst.

TIP: Køb et detaljeret kort så snart du er ankommet i Paris.

Det er nemt at ta’ fejl af de utallige små gader og stræder, der ligger på kryds og tværs. Et kort i bogform er nemmest at håndtere og kan købes for 3 euro.

Når formiddagsturen er overstået, og du har suget til dig af det forførende, parisiske lokalliv, er det tid til at gå på jagt efter den kreative inspiration. Vi starter i det legendariske Montmartre, hvor resten af den første dag hurtigt går.

Montmartre har en lang historie fyldt med kunstnere og kreative sjæle og selvom Montmartre har udviklet sig til ikks så lidt af en turistfælde, er her stadig fyldt med kreativitet og charme.

Tag metroen til Notre-Dame de Lorette og spadser op ad den legendariske handelsgade Rue des Martyrs. Især for mad- og vininteresserede, er Rue des Martyrs et fantastisk stykke Paris, med en perlerække af delikatessebutikker, vinhandlere, konditorier og slagtere på stribe.

Spis frokost på et af de mange cafeer – så du er tanket op, og klar til at gå på skattejagt.

paris rejseguide altaner

TIP: husk at kigge op – Paris er også bedårende i 8-10 meters højde!

paris rejseguide altaner
paris rejseguide altaner

TIP: husk at kigge op – Paris er også bedårende i 8-10 meters højde!

paris rejseguide altaner

Velkommen til!! Vi GLÆDER os til at ses i din inboks - og måske til et kursus eller en workshop ❤️